Woodford Architecture and Interiors dramatic ecolodge on the Hayle estuary in Cornwall. The site is adjacent to a RSPB reserve which sees up to 18,000 over wintering birds. The highly imaginative design will create a unique landmark building for the region and integrates a 30 bedroom hotel, restaurant and visitor centre.

The interior of the ecolodge is designed to respond to the sites unique location and to maximise visitors sense of connection to the environment. Each bedroom has been orientated to take full advantage of the panoramic views of the estuary, with private balconies equipped with binoculars, telescopes and interpretation charts.

The ecolodge will employ a wide range of sustainable initiatives, including grey water recycling and reed bed technology; both the internal and external design elements will feature environmentally friendly materials. A green biodiversity roof is designed to drape over the building to blend the structure seamlessly into the landscape.

This exceptional project demonstrates how architecture can be integrated into the landscape to create a constant dialogue between the user, building and the environment.