Set within the grounds of a working farm and surrounded by a mix of agricultural buildings, our brief was to create a sympathetic kitchen and dining extension to this thatched grade II* listed farmhouse including new oak framed garages, courtyard landscaping and wine cellar.

This project demonstrates a considered response to the original buildings and their rural setting with a sensitive remodelling and refurbishment of this historically important property.

Client Testimonial

"We would not hesitate to recommend Woodford Architects. From the very first site meeting at our Grade II* listed Devon Longhouse both Gavin Woodford and Dan Osborne gave us their full support seeing the project through to the finish. Our main aim was to extend and reconfigure our small dark kitchen, laundry, cloakroom, back entrance and improve the external flow of our garages, access to the house and thatched barn. Both Gavin and Dan fully understood our objectives and fully appreciated that any new additions had to sit comfortably with an historic family home that has been in the family for many generations. Planning and listed building consent was an extremely complicated and protracted process and without support and encouragement from all the team at Woodfords we might well have given up on the whole process."